A kortalan szépség világa

Hajhullás kezelése Dutasteride-del

Forradalmi terápia a hajhullás megállítására

orvosi tűs mezoterápiával
 

Ma a hajhullás kezelése klinikai kutatások által bizonyítottan legeredményesebb az orvosi tűs mezoterápiával. 


Helyileg a fejbőrbe juttatjuk a Dutasteride hatóanyagot, amely blokkolja a DHT szintézist, ezzel megállítva a hajvesztéshez vezető biológiai folyamatot. Az orvosi tisztaságú hatóanyagot, mezopisztollyal, célzottan a fejbőrbe injekciózza az orvos. A Dutasteride nagyon rövid időn belül blokkolja az 5-alfa-reduktáz enzim működését, amely a hajhagymák elsorvasztásáért, a hajhullásért - közvetve - felelős. A kezelés célja nemcsak a hajhullás megállítása, hanem a még élő hajhagymák működésének helyreállítása.

 

A kezelés menete:

A szakorvossal való konzultáció után kerül sor a kezelésre.

Az alaposan megtisztított fejbőrbe, a 2-3 mm mélyen elhelyezkedő hajhagymákhoz kb. 150-200 mikrotűs szúrással juttatjuk a hatóanyagot olyan elosztásban, ahogy a hajvesztés mértéke megköveteli. A gyorsabb folyamat érdekében mezopisztolyt használunk. A nagyon vékony tűk és az injekcióban lévő érzéstelenítő miatt ez nem jár fájdalommal, inkább kellemetlennek érezhetők az első szúrások, azután már semmit nem érez a páciens. A hatóanyag lokálisan fejti ki hatását, csak a fejbőrben hat. A kezelés kb. 30 percet vesz igénybe.

 

A kezelés eredménye:

A kezelés nyomán a DHT szintézise rövidesen blokkolódik, a hajhullás megáll. A kopasz fejbőrön, ahol a hajhagymák már elpusztultak, nem nő ki új haj, de a még életképes hajhagymák termelése újra indítható, melynek eredményeként az elvesztett haj egy része visszanőhet. A hajstruktúra normalizálódik, állaga, minősége javul.

A hatóanyag 2-3 hónapig képes blokkolni az enzim szintézist, függően a hajvesztés súlyosságától, tehát a kezelést ez időszakonként ismételni kell, egyébként újra visszaáll az eredeti állapot. Nem lesz rosszabb a helyzet, de a DHT újra elkezdi kifejteni a káros hatását a hajhagymákra és a leállított folyamat ismét elindul.

A kezelés hatékonysága magas, az eredmények nagyon látványosak és gyorsabban tapasztalhatók, mint más egyéb hajgyógyászati kezeléseknél. Természetesen, mint miden hatóanyag, terápia viszonylatában, itt is vannak olyan esetek, ahol kevésbé, vagy egyáltalán nem hatásos a kezelés, nem szűntethető meg a hajhullás, ez azonban már az elején kiderül. Ilyenkor nem is javasoljuk a folytatást, mert felesleges. Ennek a jelenségnek az oka általában a fokozott DHT, ill. tesztorszteron érzékenység, gyógyszer rezisztencia, ill. helyi allergiás reakció a fejbőrön.

 

Kontraindikációk:

Gyermek tervezése előtt pár hónappal sem nőknek, sem férfiaknak nem ajánlott a kezelés, valamint szoptatós anyáknak sem végzünk ilyen kezelést.