A kortalan szépség világa

Hírek

Szendi Gábor -Hajszálon múlhat

A most induló három részes blog sorozatomban egy elismert szakember, pszichológus, író, publicista, a SOTE egykori tudományos munkatársa, Szendi Gábor beszél a haj szimbolikus tartalmáról, a haj szerepéről. Megvilágítja, hogy a reklám propaganda, a gyógyszerek és egyéb gyógyhatásúnak beállított termékek gyártói hogyan befolyásolják hamis ígéretekkel, előre beállított kutatási eredményekkel a jóhiszemű vásárlót, aki kétségbeesetten keresi sokszor a megoldást proglémájára.

HAJHULLÁS ELLEN – kevésbé ismert régi és újabb orvosi megoldások

A haj elvesztése soha nem szórakoztató dolog. Látva a fej ékének lassú elkopását, vékonyodását, sokan pánikba esnek, őrülten kezdik kutatni a hajhullás elleni kezeléseket, csodaszereket és a kínálat hatalmas dömpingjével szembesülnek. Órákat töltenek az interneten kutatva és ahogy múlik az idő, a hatalmas adat-és információ mennyiség még inkább kétségbe ejti a megoldást keresőt. Melyik az igazi, a leggyorsabb, a leglátványosabb kezelés a hajhullás megállítására, a hajnövekedés serkentésére?

Mit tehetsz a hajhullásod megállítására

A legutolsó blogbejegyzésemben egy Cosmopolitan-ben megjelent (2019. 06. 05.) cikkben foglaltakat összegeztem, amelyben az angol hajhullás kutató, Anabel Kingsley, a londoni Philip Kingsley Clinik trichológusa nyilatkozik. Akkor néhány fontos okot tártunk fel, most nézzük, mit tehetünk, hogy megszüntessük ezeket az okokat.

Ismerd meg a probléma okát!

A HAJ és növekedési fázisai

Az emberi testet rengeteg látható és láthatatlan apró szőr borítja, a szőrtüszők száma kb. 2.000.000. Ezen belül a hajszálak száma meglehetősen kevés – hajszín és egyéb tényezők függvényében 70-150.000. A legtöbb hajszállal a szőkék, legkevesebbel a vörös hajúak rendelkeznek. A haj sűrűsége tehát 120-200/cm2. A hajkorona sűrűsége szempontjából nemcsak a hajszálak száma, színe, hanem vastagsága is legalább ennyire fontos tényező. A hajszál átlag vastagsága kb. 0,06-0,07 mm.

A haj két fontos része: a hajgyökér (ez a fejbőrben található és a hajszál (a fejbőrön kívül van, látható.

Melyek a hatóanyag bevitel formái a tűs orvosi mezoterápiás kezelések során?

A tűs orvosi mezoterápiás kezelések során hajszálvékony tűvel injektálja be a szakember a hatóanyagot a bőr mélyebb rétegeibe. Itt nagyon fontos megjegyezni, hogy az EU-ban a hatályban lévő jogszabályok értelmében a tűs orvosi mezoterápiás kezeléseket csak diplomás orvosok végezhetik, ill az injekció beadás is egészségügyi végzettséghez kötött.

A tűs orvosi mezoterápia hatóanyagai hajkezelésnél

A tűs orvosi mezoterápia hajhullás elleni hatékonyságáról már írtam előző blog bejegyzéseimben. Lényege, hogy az orvos terapeuta nagyon vékony tűvel – legtöbb esetben meso-pisztollyal – az előzőleg fertőtlenített fejbőrbe 2-3 mm mélységbe hatóanyagot juttat, amely célzottan azonnal eléri a hajhagymákat maximális hatékonyságot biztosítva ezzel. A kezelés nem fájdalmas, maximum kicsit kellemetlen az első percekben, de a legtöbb hatóanyag már Lidocaint is tartalmaz, melynek következtében a kezelés során ez az érzés is megszűnik.

GUNA BIOLIFTING - az arcfiatalítás királynője

A “GUNA” szanszkrit kifejezés, jelentése: ÉLETERŐ.

 

A GUNA BIOLIFTING gyártója közel 30 év kutatási tapasztalattal az esztétikai kollagént a világ több, mint 40 országában értékesíti. Együttműködik nemzetközi kutatási csoportokkal, egyetemekkel, az évek során az egyik legnagyobb innovátorává vált a kollagénnel kapcsolatos bőrgyógyászati fejlesztéseknek. A kutatások orientációja: az emberi szervezet regenációs folyamatainak helyreállítása természetes anyagokkal, a mellékhatások minimalizálásával.

Hajhullás ellen orvosi mezoterápiával

Külső megjelenésünkben a frizura, a haj döntő szerepet játszik. A haj minősége, kinézete sokszor meghatározó, hogy milyen első benyomás alakul ki rólunk mások szemében, ezért a vele kapcsolatos problémák megoldása fontos nőknek és férfiaknak egyaránt. A problémák sorában vezető helyet foglal el a hajhullás, amely több okra vezethető vissza és az igazi okot sok esetben nehéz meghatározni.

A hajhullás okai

Egy felnőtt ember fején hajszín, genetikai adottságok és más tényezők függvényében 70-150.000 hajszál található. Legtöbb hajszál a szőke, legkevesebb a vörös hajú embereknek van. A hajszálak kiesése nem jelent automatikusan kóros folyamatot, mert ezért a haj növekedésének ciklikussága a felelős. E szerint adott időközönként a hajszálak kihullnak, mivel kilöki őket az újonnan növő hajszál.

Oldalak