A kortalan szépség világa

Hírek

Az öregedés és a hajhullás

A kor előrehaladtával a szervezet egyre inkább megváltozik. Egyes folyamatok lelassulnak, mások teljesen leállnak. A leépülés eredménye az őszülés, hajhullás, a haj állagának romlása, kopaszodás is.
Sokan úgy érzik, hogy szélmalom harcot vívnak a következményekkel, de tudatosítani kell mindenkinek magában ebben a helyzetben, hogy nagyon sok mindent tehet az egyén, hogy életmódjával, megfelelő étkezéssel, testmozgással lehetséges az öregedési folyamatokat lelassítani és egy minőségi időskori életet élni. Ez választás kérdése is.

Hatásos termékek a hajhullás kezelésére a tűs orvosi terápia mellett

Vannak készítmények a hajhullás kezelésére, melyek szükség szerint széles körben beszerezhetők és – bár szűkebb körben és hosszabb használat után – eredményesek a tapasztalatok alapján. Ezek hatása önmagában gyengébb, mint a célzottan működő Dutasteride orvosi mezoterápiás kezelés, de támogathatják a terápiát és felgyorsíthatják a folyamatokat.

DE! A HAJHULLÁS KEZELÉSÉRE A TŰS ORVOSI MEZOTERÁPIA ÖNMGÁBAN IS ELEGENDŐ ÉS A LEGSZÉLESEBB SPEKTRUMBAN HATÁSOS.

Szendi Gábor - Hajszálon múlhat 2. rész

2. rész
A hajciklus és az androgén alopecia (AGA)
 
Ebben a blog bejegyzésben az androgén alopeciáról lesz szó, amely jelenlegi tudományos statisztikák szerint a a kóros hajhullás és kopaszodás leggyakoribb megjelenési formája nemre és korra tekintet nélkül. Sokszor azonban ezzel az érintettek nincsenek tisztában és tévútra indulnak a probléma megszüntetésében, rengeteg pénzt, időt és energiát áldozva fel feleslegesen.

Szendi Gábor -Hajszálon múlhat

A most induló három részes blog sorozatomban egy elismert szakember, pszichológus, író, publicista, a SOTE egykori tudományos munkatársa, Szendi Gábor beszél a haj szimbolikus tartalmáról, a haj szerepéről. Megvilágítja, hogy a reklám propaganda, a gyógyszerek és egyéb gyógyhatásúnak beállított termékek gyártói hogyan befolyásolják hamis ígéretekkel, előre beállított kutatási eredményekkel a jóhiszemű vásárlót, aki kétségbeesetten keresi sokszor a megoldást proglémájára.

HAJHULLÁS ELLEN – kevésbé ismert régi és újabb orvosi megoldások

A haj elvesztése soha nem szórakoztató dolog. Látva a fej ékének lassú elkopását, vékonyodását, sokan pánikba esnek, őrülten kezdik kutatni a hajhullás elleni kezeléseket, csodaszereket és a kínálat hatalmas dömpingjével szembesülnek. Órákat töltenek az interneten kutatva és ahogy múlik az idő, a hatalmas adat-és információ mennyiség még inkább kétségbe ejti a megoldást keresőt. Melyik az igazi, a leggyorsabb, a leglátványosabb kezelés a hajhullás megállítására, a hajnövekedés serkentésére?

Mit tehetsz a hajhullásod megállítására

A legutolsó blogbejegyzésemben egy Cosmopolitan-ben megjelent (2019. 06. 05.) cikkben foglaltakat összegeztem, amelyben az angol hajhullás kutató, Anabel Kingsley, a londoni Philip Kingsley Clinik trichológusa nyilatkozik. Akkor néhány fontos okot tártunk fel, most nézzük, mit tehetünk, hogy megszüntessük ezeket az okokat.

Ismerd meg a probléma okát!

Oldalak