A kortalan szépség világa

Hatásos termékek a hajhullás kezelésére a tűs orvosi terápia mellett

Vannak készítmények a hajhullás kezelésére, melyek szükség szerint széles körben beszerezhetők és – bár szűkebb körben és hosszabb használat után – eredményesek a tapasztalatok alapján. Ezek hatása önmagában gyengébb, mint a célzottan működő Dutasteride orvosi mezoterápiás kezelés, de támogathatják a terápiát és felgyorsíthatják a folyamatokat.

DE! A HAJHULLÁS KEZELÉSÉRE A TŰS ORVOSI MEZOTERÁPIA ÖNMGÁBAN IS ELEGENDŐ ÉS A LEGSZÉLESEBB SPEKTRUMBAN HATÁSOS.


Nézzük a legjelentősebb termékeket! (Szendi Gábor cikke alapján)


A ketoconazol egy gombaellenes vegyület, amit Nizoral néven korpás hajra kenőcs és sampon formájában is forgalmaznak. Szintén véletlen derült fény arra, hogy serkenti a hajnövekedést, gátolja a férfias hajhullást. Kétféle mechanizmust tételeznek fel e hatás mögött. Egyrészt bizonyítottan gátolja a dihidrotesztoszteron szintézisét, másrészt csökkenti a gyulladást. Egy vizsgálat szerint ugyanis a férfias kopaszodás egyik oka lehet a gyulladást okozó Malassezia gombával való fertőzöttség, és a Nizoral sampon ezt szünteti meg. Egy harmadik vizsgálat szerint a Nizoralnak van hormonhatástól független hajnövesztő hatása is, mert egereknél sikerült szőrnövekedést előidézni a szerrel. Tény, hogy a humán vizsgálatok azt bizonyítják, hogy hathónapos napi rendszerességgel alkalmazott 2%-os Nizoral sampon jelentős hajdúsulást eredményez. Legjobb úgy használni, hogy a habosított sampont pár percig a fejen hagyjuk. A megfigyelések szerint a Neutrogena által gyártott kőszénkátrányt tartalmazó T-Gel samponja is hatásos a hajhullás ellen, mivel a kőszén kátrány valamely hatóanyaga antiandrogén hatású.

Az amerikai indiánok régóta használták a fűrészpálma (Saw palmetto) gyümölcsét és gyökerét különféle, a vizeletkiválasztó rendszert érintő betegségben. Mára igazolt, hogy a beta- sitosterol tartalma gátolja az 5-alfa reduktáz aktivitását, és más hatóanyagai pedig gátolják a dihidrotesztoszteront a receptorhoz való kötődésében. A szer ezért alkalmas mind prosztata megnagyobbodás, mind hajhullás kezelésére. Tulajdonképpen általában, amit hatásosnak találnak prosztata megnagyobbodás megelőzésére/kezelésére, az hellyel-közzel hatásos a hajhullás kezelésére is. Így pl. a csalángyökér és a tökmagolaj (Pepponen) hatásos prosztata megnagyobbodásban, és így hajhullás ellen is. A csalánkivonat standard összetevője a különféle hajápoló szereknek és hajnövesztő teáknak.

Az életmód és a táplálkozás ugyancsak fontos tényező, bár olykor a legnehezebb ezen változtatni. Egyrészt a különféle vitaminhiányok, valamint a vas és cinkhiány gyakran oka a hajhullásnak, hajgyengülésnek. Másrészt az elhízás és a mozgásszegény életmód magas inzulinszintet és magas szabad tesztoszteron szintet eredményez, amely növeli a haj szempontjából káros dihidrotesztoszteron szintet. A sport és a csökkent kalória-bevitel alacsony inzulinszintet eredményez, amely megnöveli a nemi hormon kötő fehérje szintjét, ami így csökkenti a szabad tesztoszteron szintjét, vagyis kevesebb dihidrotesztoszteron képződik. Az II. világháború után a japán férfiak körében rohamosan terjed a kopaszodás, amit döntően a mozgáshiánynak és az elhízásnak tulajdonítanak.

Aki időben észbe kap, csökkentheti a hajhullást és megelőzheti, vagy évtizedekkel késleltetheti a kopaszodást. Persze csak saját felelősségre. Hisz nincsen beavatkozás kockázat nélkül - és e cikk szerzője csak a leírtak tudományos hitelességéért vállal felelősséget.


Remélem, minden dúsabb hajra vágyó, hajhullásban szenvedő hölgynek és férfinak tudtam használható és bizonyítottan hatásos módszert ajánlani a problémájára. Egy bizonyos:

Az orvosi mezoterápia és a Dutasteride-kezelés egyedülállóan a hajhullások több, mint 90%-ára hatásos megoldást jelent nemre, korra való tekintet nélkül.


Látogasson el web oldalunkra és kérje orvos-terapeutánk részletes tájékoztatóját a
kezelésről!
Pemuda Meso Stúdió - +36 30 922 4850