A kortalan szépség világa

Zsírbontás orvosi tűs mezoterápiával

Zsírbontás orvosi tűs mezoterápiával

 

Helyi zsírlerakódás műtét nélküli kezelése, zsíroldás injekcióval!

Egy új lehetőség a diétával és sporttal nem leküzdhető, helyi zsírpárnák elleni küzdelemben: hatékony, mezoterápiás zsírbontó eljárás orvosi hatóanyaggal. Ez a technológia a zsírbontás és narancsbőr kezelés területén a leghatékonyabb, leghosszabb távú megoldás, természetesen a zsírleszívást kivéve (amely egy invazív beavatkozás, egy adott területen felhalmozódott zsírtömeg műtéti úton történő eltávolítása).

A kozmetikai – és egyes orvosi-esztétikai szalonok tömegével ajánlanak különféle zsírbontó kezeléseket (testtekercselés, kavitációs UH, infra-,lézer kezelések, tű nélküli mezoterápia, LPG …) fogyást és ideális alakot ígérve. Ezek a kezelések a zsírsejtek zsugorítását, „kiéheztetését” célozzák, amely átmenetileg még eredményes is lehet, viszont a zsírsejt nem „hal” meg, nem tűnik el végleg, rövidesen újra meghízik és máris visszajön a ledolgozott zsírpárna, sőt néha még több, mint eredetileg volt. Ezek a kezelések soha nem hoznak maradandó eredményeket. 

Az orvosi tűs mezoterápia a zsírbontás-és cellulit kezelés területén egy non-invazív technológia, mely alapja a zsírsejtroncsolás. Ennek nyomán a zsírsejt elpusztul. Mivel nem reprodukálható, soha nem tér vissza a kezelt területen.

 

Mi az injekciós zsírbontás titka?

Célzottan a problémás területbe juttatjuk a zsírbontó hatóanyagot oda, ahonnan a fogyást szeretnénk elérni!

Maga a zsírbontó kezelés nem jár fájdalommal, de mivel injekcióról beszélünk egy-két ponton kicsit érzékenyebb lehet. Kezelésünknek nincs a szervezetre káros mellékhatása.

Minden beszúrási pontba meghatározott mennyiségű hatóanyagot injektálunk a kritikus területekre, amitől a zsírsejtek 14 napon belül lebomlanak és a fölbontott zsírral a nyirokkeringés által kijutnak a szervezetből. 

Mikor várható látható eredmény?

Tapasztalatok szerint kis zsírfelesleg eltűntetésre (pl. toka) akár 1-2 kezelés is elégséges lehet. Nagyobb zsírfeleslegnél általában 3 kezelés után látható jelentős javulás, az ajánlás szerint 4-6 kezelésreis szükség lehet. A kezelések között min. 21 napnak el kell telnie, de a legoptimálisabb eredményt úgy tudjuk elérni, ha a kezelést az azt megelőzőtől számított 23-25. napon végezzük el.

 

Milyen területeken végezhető a kezelés?

  Leggyakrabban az alábbi területeken alkalmazzuk:

  • toka megvastagodott zsírrétege
  • has
  • csípő
  • felkar zsírfeleslege
  • külső és belső comb
  • térd

   

  A kezelés menete:

   

  Orvosi konzultációt követően a bőrfelületet megtisztítjuk, fertőtlenítjük, majd a hatóanyagot mezopisztollyal, több apró tűszúrással a zsírszövetbe juttatjuk. A mezoterápiás pisztoly lehetővé teszi, hogy rövid idő alatt, a zsírszövetben szisztematikusan haladva, egyenletesen injekciózzuk be a hatóanyagot a kezelt területre. A kezelés minimális fájdalommal jár, mivel fájdalomcsillapító-érzéstelenítő krémet alkalmazunk.

  Egy terület kezelése előkészítést követően 20-30 percet vesz igénybe a kezelt terület nagyságától függően. A páciens akezelés végeztével azonnal távozhat és folytathatja napi tevékenységét.

  Mellékhatások:

  A kezelés mellékhatása lehet az injekciózott terület átmeneti megduzzadása, a kezelt terület érzékenysége, kipirosodás (2 óra-2 nap), ritkán csomósodás, esetleges véraláfutások, de ezek pár nap alatt elmúlnak.  Különösen a toka és az alhasi terület kezelésekor léphet fel elnehezedő érzet.

  Amire a kezelést követően ügyelni kell:

  Aqualyx zsírbontó kezelés után 1 hétig nem végezhető masszázs, rádiófrekvenciás kezelés, kriokezelés a területen, illetve kerülni kell az intenzív fizikai tevékenységeket, sportolást. Javasolt a megnövelt vízfogyasztás (napi 3 l víz) a kúra során, a szervezet kiválasztó folyamatainak támogatására. Kiegészítésként a nyirokkeringés támogatását célzó kezelések pozitív hatásúak.

  Az injekciózást követően 12 óráig ne használjon semmilyen kozmetikumot a kezelt területen. Ne menjen szaunába, meleg helyre, ne napozzon. Ha fájdalomcsillapítást érez szükségesnek kezelés után, akkor paracetamol tartalmú készítményt alkalmazzon. Kezelés előtt és a kúra során ne szedjen vérhígító hatású készítményeket, pl. aszpirint.

   

  Kontraindikációk:

  lipodisztrófia, várandósság, szoptatás, 21 év alatti és 60 év fölötti életkor, bármilyen fennálló betegség. Az injekcióhoz lidocaint keverünk, így ha Ön allergiás lidocainra, kérjük, hogy előtte tájékoztassa erről orvosát.